Skånevik Bluesfestival

Sommeren 2011 reiste Håkon Lindquist fra OAC til Skånevik på invitasjon fra bedehusfolket. Den årlige bluesfestivalen var i gang, og bedehusfolket ville gjerne gjøre noe for å nå ut med evangeliet til menneskene der. Et hus i Katinkasvingen ble omdannet til kafeen ”Katinka brygge”.

Evangeliet

Målet med denne kafeen var å få dele evangeliet med gjestene der, og alt i alt syntes jeg vi fikk flere gode samtaler om de evige ting. Bedehusfolkets representanter deltok i fellesskapet, og var å finne i mer eller mindre dype samtaler med gjestene rundt forskjellige bord. På skiltet ved veien stod det også forklart at Skånevik bedehus stod bak dette arrangementet, slik at ingen av de som kom dit ikke skulle være ”advart” på forhånd. Disse dagene fikk vi brynt oss på apologetikk og sjelesorg, for det var mange historier og mange meninger vi fikk høre. Ja, vi fikk til og med delta i et redningsarbeid da et par av festivaldeltakerne ble for ivrige med klemmingen og falt i vannet.

Undervisning

Dagen begynte kl 09:00 med frokost, og to av dagene var det undervisning av Håkon Lindquist. Deretter gikk det mer eller mindre i ett frem til kl 03:00 på natten, kun avbrutt av middag, do besøk, eller en sårt trengt siesta midt på dagen. Undervisningen første dag dreiet seg om samtale, og neste dag om å dele evangeliet. Deltakere på undervisningen var noen av bedehusfolkets representanter og andre tilreisende ildsjeler.

Innkast

For å optimalisere tilstrømningen til Katinka brygge, stod Liv Rolvsnes og Håkon Lindquist oppe ved veien for å reklamere for arrangementet og å forkynne evangeliet til de forbipasserende. Liv er en brennende evangelist fra Odda med et stort hjerte for mennesker og deres frelse. Hun hadde med seg sine flotte røde hjertekort. På disse stod det Gud velsigne deg på den ene siden og et bibelvers på den andre. Håkon brettet mange fargerike ballonger på bestilling fra publikum og fikk delt ut et ord og en traktat i ny og ne.

Nattarbeid

Det var først på kvelden og natta at den største tilstrømningen fant sted. Da var det også mange berusede som fant veien til oss. Toalettet var et populært tilbud, men også vaflene falt i smak. I tillegg gikk noen av oss ut i folkemylderet for å forkynne evangeliet ute på gata.

Kokken fra Kasakhstan

Til sist vil jeg bare nevne Abdul Koddos fra Kasakhstan som vår trofaste vaktmester, kokk og vaffelsteker. Jeg vet ikke hvor mange vafler han stekte på disse dagene, men det var mange!

Jeg vil anslå at rundt 100 – 120 mennesker var innom ”Katinka brygge” disse dagene i Skånevik. Det virker som at Gud brukte oss, og sendte mennesker til oss som hadde behov for et Guds ord og trøst. Og det virker som at bedehusfolket er positive til gjentagelse neste år!

Evangelist Håkon Lindquist, Ås