Møte med en muslim på Moldejazzen

Ungdomsmenigheten Connect’s outreach på Moldejazzen – som OAC også var med på – var en meget oppløftende, men dog slitsom uke for meg. Slitsom fordi vi hadde 50-60 timer med evangelisering i løpet av en uke. Oppløftende fordi jeg fikk hatt mange fine samtaler med folk som Herren tydeligvis berørte og jobbet med.

Det er spesielt en samtale jeg vil trekke frem som særdeles positiv i løpet av Moldejazzen. Det er en samtale jeg hadde ved standen vår med muslimen Peshi på kvelden. Han visste selv at han ikke levde i overensstemmelse med Guds bud, han var ydmyk og så at islam ikke kunne tilby ham tilgivelse i og med at det ikke er noe sonoffer som tar bort synd i deres religion. Han betvilte først evangeliets sannhet, det hørtes vel for bra ut at Guds Sønn har båret vår synd opp på korset og således åpnet veien til Faderen gjennom sitt forsoningsverk? Han spurte hvor det stod skrevet i Bibelen og dermed leste vi Rom 3:23-27 sammen. Han var tydelig rørt på slutten av samtalen, men da jeg spurte om han ville ta imot Jesus spurte han om jeg visste at når man er kommet innenfor islam kan man ikke komme ut igjen – det er ulovlig. Jeg svarte ja, men la til at Gud befalte ham å omvende seg (Apg 17:30). Jeg tilla også at jeg har flere bekjente som tidligere har vært muslimer, men som nå er troende kristne. De har det overhodet ikke lett, men man skal lyde Gud mer enn mennesker (Apg 4:19. 5:29). Selv om han ikke ville ta imot Jesus der og da takket han mer enn villig ja til tilbudet mitt om forbønn til slutt.

Vær snille og be om at Gud må åpenbare seg for Peshi og frelse ham.

Jon Sondre Håkedal (uoffisielt tilknyttet evangelist i Oslo)