Hvordan startet du med å evangelisere?

Intervju med Michael Nielsen

Jeg startet å evangelisere egentlig rett etter at jeg ble frelst. Jeg hadde en mentor som pushet meg ganske tidlig til å vitne om Jesus. Det var litt utfordrende i starten, men etterhvert ble det en vane. Det startet med at jeg begynte å fortelle vennene mine om Jesus og at jeg vitnet om Jesus på møter. Jeg er så takknemlig i dag for at jeg ble pushet til å vitne i starten, fordi det førte til at jeg ganske tidlig fikk brutt noen av disse barrierene som ofte forhindrer kristne i å vitne.

Hvordan opplever du å stå midt på gata og forkynne evangeliet?
Jeg synes det er så fantastisk når vi ser mennesker bli møtt av Jesus og komme til tro på ham. Det kan selvfølgelig være utfordrende noen ganger å forkynne evangeliet på gata, men for det meste så opplever jeg det veldig positivt og motiverende. Mennesker er mye mer mottagelig for Jesus enn man tror.

Hva vil du si til folk som egentlig har lyst til å vitne, men ikke synes de har frimodigheten?
Jeg tror ikke det finnes så mange snarveier rundt den menneskefrykten som forhindrer kristne i å vitne. For å bryte denne frykten så må du faktisk bare kaste deg ut i det. Når du har gjort det noen ganger, så får du en mye større frimodighet, og det blir mye lettere for deg å vitne om Jesus. Dette vet jeg fordi jeg har erfart det. Tenk også på hva som skjer med mennesker dersom vi ikke forteller dem om Jesus. Mennesker er på vei mot en evig fortapelse, men vi har en mulighet til å redde dem ved at vi forteller dem om Jesus.


Tilknyttet evangelist Michael Nielsen