Ilden brenner også i dag!

I dag hadde vi et sterkt gatemøte på torget i Askim. På formiddagen regnet det og utover ettermiddagen regnet det. Men akkurat når vi hadde gatemøte så skinte sola! Gud hadde lagt det til rette for oss å forkynne evangeliet i dag.

På det meste var vi 16 evangelister (noen måtte dra før vi tok bildet). Det er virkelig et bønnesvar! For noen år tilbake år var det bare noen få som var med på gaten. Gud reiser opp evangelister i disse tider, både unge og gamle! Hvis du kjenner på et kall etter å evangelisere så ta kontakt med oss. Du er ikke for ung og du er ikke for gammel. Gud søker etter villige hjerter.

Gatemøte startet kanskje litt tregt for noen enkelte av oss. Få stoppet opp og ikke så mange tok i mot traktater. Det gikk en liten stund før vi kom i gode samtaler med folk. Men når vi først kom igang så ble det mange gode samtaler og flere personer tok i mot Jesus. Noen ganger tar det litt tid før det skjer ting. Det lønner seg å være tålmodig. Det pågår nemlig en kamp i det åndelige når vi er ute på gaten. Fienden vil ikke at mennesker skal bli frelst. Men takk og lov så er vår Gud større!

Vi fikk bla annet en sterk samtale med to personer som var inne i det okkulte. Samtalen startet litt tungt, da det var mer diskusjon enn det var samtale. Men etterhvert så begynte Guds ord å røre ved hjertene deres. Til mer vi fortalte om Jesus og evangeliet til mer åpnet de seg for sannheten. Den ene personen spurte oss «Elsker Gud meg selvom jeg er lesbisk?» Da svarte vi klart og tydelig «Gud elsker deg på tross av din synd. Hvis du ber han om tilgivelse og vender om så kommer han til å tilgi deg.» Dette så vi rørte ved henne. De spurte oss om hvorfor homofil er synd, og etter at vi hadde forklart det på en god og kjærlig måte, så virket det som de nå forsto det på en helt annen måte enn før. Vi fikk også fortalt vitnesbyrdene våres om hva vi har opplevd med Gud. På slutten av samtalen fikk vi inntrykket av at de nå ville prøve å søke Jesus. Samtalen endte hvertfall med at de sa de ville komme til menigheten våres. Uansett hvor lukket man er for Jesus så kan Jesus åpne opp! På noen minutter gikk disse personene fra å være helt stengt for Jesus til å åpne opp hjertene sine for evangeliet. Det er ikke fordi vi er dyktige til å tale, men fordi den Guden vi taler om er mektig!

Når vi har gatemøte i Askim så har vi som regel noen evangelister som står på standen, mens en god del går rundt omkring i byen. Noen av evangelistene som gikk rundt fikk be med noen ungdommer som ønsket å ta i mot Jesus. Ungdommene kjente en som gikk i menigheten vår så de fikk en god kobling der.

Når vi trodde vi var ferdig for dagen så var vi ennå ikke helt ferdige. Det er slik at på slutten av hvert gatemøte så pleier vi å ta en takkebønn og dele hva vi har opplevd.
Mens vi delte hva vi hadde opplevd i dag så kom en av evangelistene bort til meg og sa «Blir du med meg bort, det er en person som ønsker å ta i mot Jesus.» Evangelisten hadde hatt en lang og god samtale med personen som nå ville ta i mot Jesus. Fantastisk! Mens vi takket for dagens gatemøte så fikk vi altså be med en person til. Vi forvekslet kontakt informasjon og inviterte personen med til en menighet her i Askim. Vi var altså ikke helt ferdige selvom vi trodde det. Gud er god! Pris Hans Navn for Han er verdig!

Jeg har hørt noen si at ilden brant i gamle dager. Men da vil jeg si at ilden brenner også i dag! Gud er den samme og hans evangelium er det samme. Vi må bare være lydige å forkynne sannheten.

– Michael Nilsen, tilknyttet evangelist