Evangelisering og hjemmeværende

Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til mine disipler!

Jesu ord er klare. Er man kristen, skal man være med i det viktige arbeidet med å gå ut og gjøre alle folkeslag til disipler. Og her går jeg, hjemme med små barn og koser meg. Kan jeg da være med i verdens viktigste arbeid?
Så klart! Selv om dagene ofte er like, møter vi mennesker hver eneste dag. Selv om vi ofte bare er i nærmiljøet, møter vi jevnlig mennesker som ikke vet hvem Jesus er, eller som ikke helt har bestemt seg hva de tror.

Jeg har aldri med Bibelen på trilletur. Men jeg har med et smil og tid til å snakke med mennesker som stopper og prater – praten kan gå mange veier.

Muligheten til å være fast leder på en kristen aktivitet er liten, for da må jeg ha barnevakt. Allikevel kan jeg som oftest si ja hvis noen trenger andaktshjelp på menighetshuset. Og her en dag ringte de, for presten var syk, og noen måtte undervise konfirmantene – for en mulighet!
Noen ganger har vi dårlig samvittighet; skulle vi ha lest mer fra Bibelen for barna? Hva er det rette å gjøre, for vi vil så gjerne at de skal tro? Men vi ber høyt, synger og leser. Gleden er stor når han som snart blir tre år sier til far i telefonen: ”Pappa, be Jesus passe på deg.” Tryggheten om at vi kan be for hverandre, både når vi er sammen, eller pappa er borte på jobb.

Så kan vi altså, akkurat der vi er, være med i verdens viktigste arbeid. Det viktigste er ikke alltid hvor, men at vi er med.

Matt 4:19: Jesus sier til dem: Følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere.

Av tidligere styremedlem Gunhild Førrisdahl-Johansen