Jesus snakket mye om helvete!


Når hørte du sist en forkynner som brukte ordet helvete og som kom inn på helvetes grusomheter og realitet? Eller når har du sist samtalt om helvete? Min opplevelse er at det er veldig sjelden at det blir forkynt eller snakket om helvete i vår tid. Nå mener jeg ikke at det er noe som bør være med i enhver preken eller samtale, men jeg lurer likevel på om vi har blitt så forsiktige i møtet med mennesker at vi hopper over helvete?

Jesus snakket mye om helvete. Han gikk rett på sak og brukte ord og uttrykk om helvete, som vi ikke blir populære av å bruke i vår tid. Se bare disse utsagnene om helvete: (som du neppe har hørt omtalt på lenge): «…der marken ikke dør og ilden ikke slokner» (Mark 9,48) og «…arvingene til riket skal kastes ut i mørket utenfor, der en gråter og skjærer tenner» (Matt. 8,12).

La meg slå fast: Gud vil ikke at et eneste menneske skal komme til helvete! Helvete var i utgangspunktet «for djevelen og hans engler» (Matt. 25,41). Derfor har han kalt deg og meg til å peke og preke om veien som fører til himmelen. La oss være frimodige og forkynne om helvete – ikke for å skremme noen – men fordi Gud vil at helvetes realitet skal være lysende klar for alle mennesker.

Daglig leder og evangelist
Hartvig Kloster

Josefine Gyland (331 x 231)

Min opplevelse fra evangelisering på Grønland

Hei! Jeg heter Josefine og deltok på gateevangeliseringa på Grønland. Det var en utrolig interessant og lærerik opplevelse. Forkynnelsen var hovedsakelig retta mot muslimer og jeg kom oppi spesielt én god samtale. Det var med et muslimsk ektepar som hadde mange spørsmål, men som også hadde mye ...

Les på nettet.

NSB-evangelisering!

Jeg satt på toget fra Oslo til Askim en sen kveld denne uken, og kom i snakk med en mann. I begynnelsen var han veldig avvisende til Jesus, men etter hvert ble samtalen bedre og dypere. Han fortalte at han hadde vært elitesoldat, og hadde sett mye grusomt gjennom siktet på geværet. Jeg fikk fortalt ham at Jesus kom for å tilgi oss og sette oss fri fra skyld. Han var fortsatt noe avvisende overfor evangeliet. På et tidspunkt sa han likevel følgende: «Jeg har snakket med andre kristne også og jeg kjenner at dere har noe…». Han som var avvisende overfor Jesus, måtte likevel innrømme at kristne eide noe som han ikke hadde. Dette synes jeg var oppmuntrende! For hva er det vi har? Vi har Jesus – han som er verdens lys! Det var det han kjente når han snakket med kristne. Før han gikk av toget, takket jeg ham for praten, og han svarte: «Ja, snakken satte jo noen tanker i gang».

Hartvig Kloster

Jaerd. 2010 043_renamed_24806

Tips fra nettbutikken

Sponge cross and cubes

Du viser fram fire skumgummiklosser i hver hånd. En tilskuer får velge hånd, og holder klossene fra den hånden, mens du bruker de andre til å fortelle hvordan folk tror de kan bygge et suksessfullt liv. Men når det kollapser, er det et kors i tilskuerens hånd. (Kan brukes til "Huset bygd på fjell" - Matt 7)

Pris: 85 kr. Kjøp her

OAC i aksjon

Ny video om OAC på gata. Klikk på bildet for å se videoen.

Vær gjerne med i bønn for:

- Evangelistene: Håkon, Tom Børge, Hichelle og Hartvig + Andreas, Tårn og Jon Sondre
- Økonomisk mål: 15 nye faste givere
- At mennesker skal bli frelst på gatemøtene

Gi et gatemøte i julegave

Nå har du muligheten til å gi en julegave med mening. Gir du 1000 kr, sender vi deg et symbolsk gavekort på et gatemøte, som du kan gi noen til jul.
Merk innbetalingen "Julegave".

Gi online her!

OAC på Facebook


Følg oss på www.oac.no og Facebook