Personvernerklæring

Open Air Campaigners Norge – org.nr. 992046821

Under beskrives vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor kontakter, givere, kunder og andre vi jobber med.

Overordnet ansvarlig for vår behandling av personopplysninger i organisasjonen er daglig leder. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til Hartvig Kloster, tlf. 906 63 980, e-post: oac@oac.no.

Abonnenter

Fra våre abonnenter innhenter vi navn, adresse, telefonnummer og e-post adresse. Disse opplysningene er grunnlag for utsendelse av nyhetsbrev, gavegiroer mm, i henhold til Personopplysningslovens § 8. Som abonnent vil du motta nyhetsbrev, invitasjon til arrangementer, nyhets-SMS-er mm. Vi ønsker også å ha mulighet for å kontakte våre abonnenter på telefon for innsamling av midler.

Du kan reservere deg mot ulike typer henvendelser fra oss når som helst ved å ta kontakt med oss. Det er frivillig å oppgi disse opplysningene, og vi gir dem ikke videre til andre.

Mottakere av nyhetsbrev på e-post har mulighet til avmelding på eget initiativ, bl.a. ved en avmeldingslink i hvert nyhetsbrev.

Givere settes opp som mottakere av nyhetsbrev, noe de får informasjon om i takkebrevet.

Givere

Vi behandler alle opplysninger om våre givere – som navn, adresse, telefonnummer, personnummer og bidrag som er gitt – konfidensielt. Opplysningene brukes til å oppfylle avtaler med deg som giver, til å oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser i forhold til skattelov og regnskapslov og til å drive informasjon og innsamling av midler for Open Air Campaigners Norge, i henhold til Personopplysningslovens § 8.

Dersom du ønsker skattefradrag for dine gaver (over 500 kr/år) må vi innhente personnummeret ditt.

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Når du selv aktivt avslutter ditt giverengasjement, vil din oppføring umiddelbart bli slettet dersom du ikke har registrert personnummer for skattefradrag. Dersom du har registrert personnummer for skattefradrag, vil oppføringen først bli slettet for godt etter at skatterapporteringen er gjort for påfølgende år. Du vil ikke motta andre henvendelser enn de som gjelder skattefradrag for gavene du har gitt foregående år. Dersom du ber om umiddelbar sletting fra våre registre, vil vi ikke kunne innrapportere skattefradraget.

Kunder i Open Air Campaigners’ Nettbutikk

Fra våre kunder innhenter vi navn, adresse, telefonnummer og e-post adresse. Opplysningene brukes til å kunne utføre ordrebehandling, sende relaterte dokumenter og administrere kundeforholdet ditt, samt sende nyhetsbrev fra nettbutikken, dersom kunden velger dette. Betaling foregår via PayPal. Kundekontoen kan avsluttes ved å ta kontakt med oss.

E-post

Du kan sende e-post til oss, men husk at alle virksomheter er sårbare for datatyveri. Du bør derfor ikke sende sensitivt innhold per e-post, som for eksempel personnummer. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks.

Påmelding til arrangement eller kurs regnes normalt ikke som sensitivt innhold, og kan sendes per e-post.

Nettside – sikkerhet og bruk av informasjonskapsler (cookies)

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å kartlegge besøkende og deres bruk. Dette gjør vi for å tilpasse og gjøre nettstedet vårt mest mulig relevant for våre besøkende. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren.

Ved donering via nettsiden kobles du til en sikker nettside med et sikkerhetssertifikat (https) som krypterer dine data før videresending til oss.

Påmelding kurs og arrangementer

I forbindelse med påmelding til kurs og arrangementer samler vi informasjon som navn og kontaktopplysninger. I tillegg innhenter vi også sensitive opplysninger som allergier og behov for tilretteleggelse. Disse sensitive personopplysningene blir ikke brukt til andre formål enn å administrere arrangementet, og slettes etter endt arrangement.
Vi innhenter egne samtykker for å kartlegge interesse og ønske om å motta invitasjon til nye arrangementer.

Klagemulighet

Dersom du mener at vi ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, så kan du klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.